معرفی و تاریخچه
"بچه های آسمان" نام یک مرکز نگهداری و توانبخشی کودکان معلول جسمی و ذهنی است که اکثر بچه هایی که در این مرکز نگهداری می شوند، به دلایل مختلف از داشتن خانواده محروم هستند اما هر یک با داشتن دنیایی متفاوت از هم، در سقفی مشترک به نام "بچه های آسمان" روز و شب را سپری می کنند.
می توان ساده تر گفت: بچه های آسمان نام یک خانه است. خانه ای که بار معنایی زندگی برای بچه ها به همراه دارد و مادریار، پدریارهایی که با دستان پرمهر خود، جای خالی مامان و بابا را برای این کودکان معصوم پر کرده اند.
داستان شکل گیری موسسه خیریه بچه های آسمان از این جا نشات می گیرد که ولی الله نقابی، پسری به نام کامران داشته که معلولیت جسمی-حرکتی داشته و بسیار مورد علاقه پدر و مادرش بودهاست. یک بار که حاجآقا و پسرش در راه بودهاند، ماشین خراب میشود و پدر برای آنکه کامران داخل ماشین اذیت نشود او را زیر سایه درختی نزدیک خودرو میگذارد و مشغول تعمیر ماشین میشود.
ولی وقتی از کار فارغ میشود، با صحنه دردناکی روبهرو میشود. کامران توسط چند بچه دوره شده و مورد آزار و اذیت قرار گرفتهاست و او را دیوانه صدا میکنند. همین حادثه، سبب میشود کامران برای همیشه از مردم گریزان شود و تا آخر عمر، حاضر نمیشود کسی غیر از پدر و مادر و دکترش را ببیند.
پس از مرگ کامران، مادرش نیز پس از مدتی کوتاه از غم فراق فرزند، دارفانی را وداع میگوید. پس از مرگ کامران و مادرش، حاج آقا نقابی، ابتدا تصمیم میگیرد ارثیه مادر کامران را وقف آستان قدس رضوی کند، اما با توجه به نبود جایی برای نگهداری، حمایت و حفظ کرامت معلولان، تصمیم میگیرد که آن را به این منظور وقف کند و این میشود سرآغاز تاسیس مؤسسه خیریه بچههای آسمان».
حالا 20 سال از اولین روز تاسیس موسسه خیریه بچه های آسمان گذشته و در حال حاضر 400 بچه، روز و شب شان را در سه آسایشگاه اختصاصی، با مددکاران و دلسوزان حرفه ای و کاربلد سپری می کنند.
مؤسسه، سه آسایشگاه دارد. یکی در فشم (ویلای محل زندگی کامران) که مخصوص پسران بالای 14 سال است و حدود 200 مددجو در آن اقامت دارند. دیگری، آسایشگاه دختران بالای چهار سال با حدود 100 دختر (واقع در خیابان جردن) و آسایشگاه بیماران اعصاب و روان که در مهرشهر کرج واقع شده است، عمده این مددجوها نیز بیسرپرست هستند.
در واقع بچه های آسمان در قالب یک سازمان غیردولتی-غیرانتفاعی با هدف ارزشمند نوع دوستی، یک خانواده ی 400 نفره با 150 پرسنل است که بهصورت شبانهروزی با مشارکت های مردمی از افراد تحت پوشش خود حمایت میکنند و کل هزینه ی روزانه، از خورد و خوراک تا مراقبت، نگهداری و درمانی افراد توسط مؤسسه انجام میشود.
